23 Kasım 2015 Pazartesi

Metin Peker, Boğaz'da yakın arkadaşlarıyla yemekte buluştu ve Küba haberini konuştular...



















Karikatürcüler Derneği'nin Küba'da ki etkinliği ile ilgili haber sitemizde yayımlandıktan sonra, ayrıntıların ortaya çıkmasıyla birlikte dernek başkanı Metin Peker'in, benzer olaylarda yaptığı gibi inkar ve dezenfarmasyon operasyonları başladı.

Geçtiğimiz gün İstanbul'da Boğaz'da balık restoranında yakın çevresinden bir kaç arkadaşıyla yemekte buluşan Peker, burada konu üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

Yemeğin ardından, Erdoğan Başol'un, telefonla bizi arayıp, önceden kendi verdiği bilgileri reddetmesi, ortamda Peker'le nasıl bir konuşma yaşadığının açık göstergesi oldu. Daha sonra facebook sayfasında yayımlanan haber linkinin altına yaptığı, kendisi dışında bir başkası tarafından kaleme alındığı da açıkça belli olan yorum ise bir kabahat psikolojisinin örneği olarak herkesi gülümsetti.

Bu arada; haberde adı geçen Dr. Kadir Doğruer, bize gönderdiği mailde, haberin doğru olmadığını, baştan sona yalan olduğunu iddia etti. Küba'ya gitmeyen Doğruer'in, konudan bu kadar emin olması şaşırtıcıydı. Kendisi hakkında da açıklamada bulunan Dr. Kadir Doğruer, "Özellikle, adımın geçtiği konu ise tamamen yanlış bir bilgidir. Küba seyahati ile ilgili ben de ekibe katılma isteğindeydim. Ancak, sağlık sorunlarım nedeniyle bu seyahate katılamadım." dedi.
Kendisine verilen cevabi yazımızda, biletlerle ilgili bilginin  Erdoğan Başol'un, Metin Peker'e dayandırarak verdiğini izah ettik.

Peker'in, haberin ortaya çıkmasının ardından çeşitli kişilere telefonla ulaştığı ve kimilerine Kadir Doğruer ismini verdiği kimilerine de bankadan kredi çektiğini söylediği bilgisi bize ulaştı.

Dernek üyesi bazı karikatürcüler, konuyla ilgili dernek başkanının yazılı bir açıklama yapmasını beklediklerini, ancak bunu yapmak yerine Peker'in sadece yakın çevresindeki kişilerle görüşmesinin şeffafıkla bağdaşmadığını söylüyorlar.

Öte yandan Metin Peker'in İstanbul'a, Nasreddin Hoca karikatür yarışmasında ödül kazanan İranlı Kambiz'in parasını (daha önce olduğu gibi geciktirerek) yine elden ödeme yapmak için gittiği öğrenildi. (FENAMİZAH)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.