29 Ağustos 2017 Salı

Karikatürcülerin havası kimden sorulacak gari?






















Karikatürcüler Derneği yönetimi, üyeleri tarafından ciddi biçimde eleştirilere hedef oluyor. Eleştirilerin bazıları uslup açısından uygun bulunmasa da haksız yanları yok değil.

Derneğin bir kaç il temsilcilikleri bulunuyor ve derneği,  o kentlerde yaşayan karikatürcüler temsil ediyor. Son edindiğimiz bilgiye göre, Manisa temsilciliğine karikatürcü olmayan, ‘meteoroloji mühendisi’ biri atanmış. İşin ilginç yanı bu meteoroloji mühendisi İzmir, Menemen'de ikamet ediyor. Gerçi, İzmir ile Manisa arası da dert edilecek bir mesafe değil, ne var yani... Şu sıralar meslektaşlar bunu konuşuyor, haklı olarak tepki gösteriyorlar.

http://www.karikaturculerdernegi.com/temsilcilikler.html

Fakat TÜBİTAK'ın başına ‘Hayvanat Bahçesi’ müdürünün atanmasından daha vahim bir durum olmasa diye de şükretmeli. Ayrıca karikatürcüleri, bir meteoroloji mühendisinin temsil edecek olmasının iyi tarafı da var belki. Bundan kelli, "en usta karikatürcü benim" diye hava atacaklara da gününü gösterirler gari!

Karikatürcü ve grafik tasarımın ustası Faruk Çağla’dan öğrendiğimiz kadarıyla bu ülkede Güzel Sanatlar Fakültesi’ne de gastronomi (mutfak sanatları) profesörü atanmış bir zaman...

Kimbilir daha neler, neler. Atan atana, atanan atanana memleket... "Bu akla ziyan ülke" diye diye ömrünü tüketen büyük mizah ustamızın kulakları çınlasın! ( FENAMİZAH )

( Not: Şu sıra yeni arayüzü değişikliği yapılmakta olan dernek web sitesinin temsilcilikler böümünde ayrıca, İzmir temsilcinin soyadı ile Eskişehir temsilcisinin isimlerinin hatalı olduğunu da anımsatmak istiyoruz. )

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.