25 Mayıs 2014 Pazar

Çukurova Üniversitesi öğrencileri Soma için çizdiler...





















Çukurova üniversitesi Eğitim fakültesi resim-iş öğretmenliğinden Ahmet Avcı ve Çiğdem Balcı adlı ögrenciler Soma'daki maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin anısına, okul bahçesinde bölüm arkadaşlarının da katkılarıyla bir çizim etkinliği gerçekleştirdiler... Ahmet Avcı ve Çiğdem Balcı gerçekleştirdikleri etkinlikleriyle ilgili bir de açıklama yayımladılar.
"Gölge gerçekliğin aynasıdır, var olmaktan şüphe duymamamız gölgenin var olmasına bağlıdır. Gölge inandırıcıdır. Ama tanrının gölgesi yoktur. Hükümetlerin gölgesi başka şekillerde çıkar karşımıza. Bazen tanrı gibi… Ve bu dünyanın gölgesini sorgulamamız için hepimizin gözleri kördür. Platon’un idea dünyası da bu dünyanın başka bir gerçekliğin gölgesi olduğunu söyler. 
Gölge, gözle görülen bu oluş tek boyut ve gerçekten koyu… bu koyuluk onu var eder tek başına. Gölgenin bu varoluşu gerçekliğin bilgisini verir. 
Gölgelerimiz ayrılıyor bedenlerinden ve gerçekliğin olmaması sahteleştiriyor gölgemizi. Ama bu gerçekliğe inanmamızdandır. Otoriteyi ve gölgesi olmayan başka hiçbir yalanı öldüremeyiz. Soma da ölüm sürrealist değil ve bu yüzden çok koyu gölgeleri var.
Sahte bir dünyanın ve inanışların gölgesi olamaz. Bu yüzden yürürken gölgemi geride bırakma isteğim bana gerçekliğimi sorgulatır. Geride kalıyor gölgem çünkü ben var değilim ki benim bir yansımam olsun. Ve artık onlarda var değil.
Bu dünyada özne olmadığımı hatırlıyorum, benim fikirlerimin olmayacağını da.  
Ancak gölgem kadar karanlıksa bu dünya; kaybolur bedenim ve gölgem, ruhum yolunu bulamaz bu karanlık içerisinde. Goethe’nin sözleri tekrarlanır karanlıkta 'Aydınlık, biraz daha aydınlık.'
Gölgelerimizi çizerek bizi yok etmelerine karşı duruyoruz. İhlal edilen bedenlerimize karşı bu tavrımızı sürdürüyor ve gölgelerimiz ile bedenlerimizi düşüncelerimizi hatırlatmaya devam ediyoruz daha önce Roboski için olduğu gibi şimdi soma için bunu hatırlatıyoruz." (FENAMİZAH)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.